Ivarsudde kollogård

Ivarsudde ligger vid Björköfjärden på Vätö, nordost om Norrtälje, ca. 8 mil från Stockholm. Dess läge i Stockholms yttersta skärgård ger dig en fantastisk naturupplevelse där havet, vinden, solen och månen styr.

Buss 676 från Stockholm, byte i Norrtälje till 638 stannar i Harg, öns lilla samhälle, 4 km från gården.

Gården
Ivarsudde består av tre större hus. Av dessa är ett avsett för personalen. I stora gula huset finns två större sovrum med 8 bäddar i varje, samt två mindre rum med två bäddar i vardera. Därutöver finns ett kontor, en matsal med kakelugn, en större hall och ett mindre sällskaps-rum. I anslutning till köket finns en takförsedd altan, kallad ”Svalan”.
 
I det andra stora huset ”Nystugan” finns 23 bäddar, fördelade på 6 sovrum med 1-8 sängar i varje rum, beroende på storlek. Där finns också ett större sällskapsrum med braskamin, tvättrum och ett litet förrådsrum med torkskåp. 
 
I det tredje, mindre huset, som vi kallar för ”Kärringlunden” finns fyra sovrum för personalen samt ett litet tvättrum. På gården finns ytterligare sex småhus; två hus innehållande sex utedass, ett hus för dusch och tvättstuga, ett båthus och slutligen vår härliga ved-eldade bastu. I gårdens utkant ligger två timmerhus, ”Grisbo” och ”Blockis”, en större vedbod, sophus samt ”Seglarbaracken” som vi använder som pingis-hus eller loge.
 
Slutligen hör också till gården; en fotbollsplan, en stor gräsplan, två bryggor, en badstrand, grillplatser, utomhuspingisbord en egen liten ö samt massor av skog och natur.
 
OBS!
Bokning av Ivarsudde görs till Larsa Lundin på Birkagården. 
E-post larsa.lundin(at)birkagarden.se (at) ersätts med @
Telefon 08 525 230 08