En dag på Ivars

Vad gör vi på Ivarsudde?

Naturligtvis vill vi att barnen skall trivas och ha kul redan från första dagen. Därför välkomnar vi med ett välplanerat program redan dag ett, med tipsrunda, god mat samt en välkomstritual med giftig välkomstdrink som skall ge styrka inför vistelsens alla äventyr.

Dagen avslutas med en stor invigning i form av stationer med skoj och spex. Därefter är det korvgrillning och glasskiosk.

Lekar
Vissa perioder leker vi den mycket populära Fångarna på Ivars. Med lösenord och nycklar tävlar lagen till sist om vilka som kan samla ihop flest ärtor från golvet och lägga dessa i en hink som hänger i taket.

Under längre perioder har vi haft Olympiad. Denna invigs med tillbörlig pompa och ståt. Tal, fanbärande och båltändning blir startskottet för en rad tävlingar och jippon som sträcker sig över hela vistelsen. Blåbärsplockning och kanotvältning för att nämna några.

Spökerier
På Ivarsudde är en spöknatt ett måste. -Vem var Ivar Kempe som spökar i det gula huset, eller den vita gasten som sågs på dödens bänk vid midnatt? Svartmålade män borta vid stenbrottet håller på med något kusligt och hundar stora som hästar ylar runt husknuten. Många äventyr har upplevts och många strider mellan ont och gott har utkämpats i skogarna runt Ivarsudde.

Mer om vad vi gör
Ett par gånger per period ordnar vi regelrätta diskotek. De kan vara inomhus med färgade lampor eller utomhus på en strålkastarbelyst bastuveranda, endast iklädd badkläder. På Ivarsudde lever vi med havet. Havet ger oss så mycket underbara naturupplevelser, bad, fiske, vattenskidåkning, kanotpaddling, utflykter, vattenkrig m.m.

Många av de roliga aktiviteter som händer hos oss är lekar som stärker gruppkänslan.
Vi har också gyttjebrottning, hälsodagar med hårinpackningar, massage, meditation, gympa pass och fotvård, allt under hysteriska skrattsalvor från deltagarna. Har man tur kan man också bli väckt av Ivars egen lucia.

Sista kvällen!!
Den sista kvällen på perioden bjuder vi barnen till vår femstjärniga restaurang ”Ivar”. Personalen tar upp beställningar och serverar. Därefter blir det kabaré och diplomutdelning, där alla får sin speciella utnämning för perioden. Kvällen avslutas med ett rejält disco.

Upplevelsen
Att vara på Ivarsudde är en stor upplevelse för alla barn. Barnen får möjlighet att träna sitt sociala liv utanför hemmet och skolan. De knyter nära kontakter med andra vuxna och barn, vilket vi ser som väldigt stärkande och utvecklande. Närheten till barnen blir mycket stor eftersom vi tillbringar alla dygnets timmar på samma plats. Dessutom söker sig de flesta barnen tillbaka under många somrar.

 

 

 

En dag på Ivars webb from Birkagården on Vimeo.